Solutii pentru automatizarea documentelor si proceselor de afaceri bazate pe Inteligenta Artificiala si abordare de tip “Low-Code”

2021 - anul AI, automatizarii low-code si cloud

Sper ca acest inceput de an va gaseste pe toti sanatosi.

 

Cu toate ca anul trecut a fost unul imprevizibil, dur si complicat, din care am invatat si din care vom invata in continuare, suntem bucurosi sa vedem ca partenerii si clientii nostri isi adapteaza rapid strategiile la noua realitate si cauta noi metode de optimizare a costurilor si de modernizare a aplicatiilor lor de business, pentru a-si sprijini echipele care lucreaza acum in regim de „work from home / work from everywhere” cu hiper-automatizare si cu o experienta deosebita de utilizare.

 

Acum, mai mult ca oricand, succesul unei organizatii va fi modelat de capacitatea acesteia de a face o treaba cat mai buna in ceea ce priveste operationalizarea reala a initiativelor de transformare digitala si optimizarea costurilor prin digitalizarea proceselor si automatizarea acestora.

 

Din fericire, suntem aici si va putem ajuta! Si dorim sa va informam cu privire la dezvoltarile importante planificate pentru platformele noastre software (SEAL, StarCapture, STATUS, StarMigrator Engine) si pentru solutiile bazate pe acestea, dezvoltari facute in beneficiul clientilor si partenerilor nostri, evolutii si dezvoltari in care vom investi o mare parte din energia si creativitatea noastra in 2021:

 

1. Automatizarea documentelor si proceselor bazata pe AI (Artificial Intelligence) si ML (Machine Learning)
Organizatiile care doresc sa adopte digitalizarea si automatizarea proceselor in 2021 trebuie sa profite din plin de tehnologiile inovatoare, cum ar fi AI si ML, ca parte a initiativelor lor de transformare digitala. Prin combinarea automatizarii “traditionale” a proceselor cu capabilitati de inteligenta artificiala (analiza automata inteligenta a textului, etichetarea si clasificarea automata a imaginilor si / sau documentelor, extragerea automata de atribute, traducerea automata a continutului, transcrierea video si audio, etc.) organizatiile pot realiza imbunatatiri semnificative ale productivitatii, in acelasi timp cu reducerea costurilor asociate proceselor.

 

2. Automatizarea continutului si procesului cu focus pe utilizarea si valorificarea metadatelor
O capcana in care cad multe organizatii atunci cand planifica automatizarea proceselor este aceea de a analiza procesele existente (AS-IS) si de a proiecta starea viitoare (TO-BE), fara a se concentra pe datele care sunt utilizate in respectivele procese. Aceasta abordare creeaza provocari semnificative, deoarece in majoritatea organizatiilor metadatele sunt raspandite pe sisteme disparate si in silozuri de date care, de multe ori, nu sunt sincronizate.

 

Deci, metadatele sunt esentiale pentru automatizarea cu succes a proceselor de business, astfel incat proiectele de automatizare trebuie sa se concentreze si pe calitatea metadatelor, modelarea datelor, automatizarea bazata pe metadate (de business) si integrarea datelor din surse multiple.

 

3. Abordarea de tip “Low-Code”
Platformele moderne de tip “low-code” (cu personalizare bazata pe configurare si nu pe programare / scriere de cod), cu accent special pe experienta utilizatorului – prietenoase cu utilizatorul si usor de folosit – vor permite organizatiilor sa isi automatizeze procesele de afaceri tot mai rapid si mai eficient. Fluxurile digitale de lucru si capabilitatile avansate de integrare (fara dezvoltare) pot conecta rapid utilizatori, aplicatii si date localizate in entitati distribuite, accelerand timpul necesar pana la lansarea solutiei si obtinerea de rezultate.

 

Cu toate acestea, a avea o platforma de tip “low-code” nu este suficient, deoarece functionalitatea trebuie sa completeze viteza. Fara nivelul necesar de functionalitate, o platforma low-code poate chiar exacerba problemele, creand aplicatii si mai deconectate. Pentru a evita acest lucru, platformele de tip “low-code” trebuie sa fie mature, puternice si bogate in functionalitati si sa fie construite pe o baza solida de management al continutului, metadatelor, regulilor de business si orchestrare a proceselor.

 

4. CSP (Content Services Platforms) / DPA (Digital Process Automation) / BPM (Business Process Management) / RPA (Robotic Process Automation) – care este cea mai buna solutie?
Liderii din IT responsabili cu aplicatiile de business au probleme adesea in a alege tehnologia cea mai potrivita pentru automatizarea proceselor, in principal din cauza unor obiective si functionalitati diferite, dar asemanatoare, oferite de fiecare dintre urmatoarele tipuri de platforme software: platforme de gestiune a continutului nestructurat (CSP), suite de modelare si gestionare a proceselor de afaceri (BPM) sau automatizare robotizata a proceselor (RPA).

Desi solutiile de tip RPA si DPA ofera propuneri de valoare diferite, ele sunt, de asemenea, complementare si nu alternative. Impreuna pot coordona in mod complet atat activitatile umane cat si activitatile executate de sisteme de calcul in cadrul unui proces de afaceri. RPA are propria sa valoare unica, dar, pe termen lung, nu se pot obtine rezultate complete fara o solutie de tip DPA (Digital Process Automation), fara elemente de AI (Artificial Intelligence) si ML (Machine Learning).

De asemenea, avand capabilitatile legate de managementul continutului si al metadatelor (ECM / CSP) si cele legate de modelarea si managementul proceselor de afaceri (BPM / DPA) ca parte a aceluiasi instrument (mai degraba decat integrarea unor produse separate) ofera avantaje imediate legate de costul total (detinerea, dar si costul total al proceselor de afaceri), simplitate, productivitate si eficienta.

 

5. Hybrid Cloud si Multi-Cloud
Dupa ani de zile de incercari de a gasi cea mai potrivita solutie, multe organizatii au descoperit ca o abordare de tip cloud hibrid si multi-cloud ofera cea mai buna combinatie de agilitate, scalabilitate, viteza, control si securitate.
In ultimii ani, platforma noastra cloud – StarVault – a permis sutelor de clienti sa inceapa calatoria lor de transformare digitala, oferind beneficii reale de afaceri si economisind milioane.

 

Investim in continuare in platforma noastra cloud cu optiuni multiple, care reuneste solutii de tip cloud privat bazate pe VMware, Microsoft Hyper-V sau KVM, solutii de tip cloud public (bazate pe Microsoft Azure si Google Cloud Platform) si optiuni hibride, astfel incat clientii sa poata utiliza cea mai avantajoasa oferta cloud pentru fiecare sarcina de lucru sau scenariu de utilizare.

 

In incheiere, sper sa avem ocazia sa discutam cat mai curand despre toate aceste dezvoltari pe care noi le consideram relevante, precum si despre oportunitatile de afaceri pe care le putem aborda impreuna in 2021.

 

Un an cat mai bun,
Catalin Paunescu

CEO Star Storage

 

Cum te putem ajuta?

Contacteaza-ne pentru o discutie in legatura cu ceea ce te intereseaza. Iti vom oferi toate raspunsurile de care ai nevoie.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
*Completand acest formular sunteti de acord ca datele dvs. de contact vor fi folosite de Star Storage in comunicari de marketing. Pentru mai multe informatii, consultati Termeni si conditii .