Star Storage Parteneri
Solutii de top pentru afaceri de top

Solutia recuperarea datelor in caz de dezastru / asigurarea continuitatii operationale

Solutiile Star Storage pentru DR/BC implica in primul rand crearea unei locatii secundare la distanta, cu echipamente echivalente din punct de vedere al functionalitatii cu cele din locatia principala.
 Continuitatea afacerii reprezinta un subiect serios pentru toate organizatiile indiferent de domeniul in care activeaza, prin prisma obiectivelor de competitivitate, profitabilitate si pozitie pe piata in care desfasoara activitatea. Capabilitatea unei organizatii de a-si mentine activitatile vitale in urma sau in timpul unui eveniment dezastruos, cat si viteza cu care este capabila sa-si restabileasca functionalitatea totala pot constitui diferenta intre success sau faliment. Continuitatea operationala este cu atat mai relevanta cu cat organizatia opereaza intr-un domeniu expus riscurilor informatice cum sunt sectorul financiar, telecomunicatii, utilitati si sectorul public. In acest context, solutiile bine proiectate si planificate pentru procesele DR/BC devin critice pentru o organizatie moderna cu o infrastructura IT&C complexa.

Provocari si probleme

  • Asigurarea continuitatii afacerii in caz de dezastru
  • Protejarea datelor critice de productie expuse riscurilor informatice
  • Implementarea eficienta a planurilor de DR&BC
  • Respectarea parametrilor RTO si RPO impusi de mediul de business specific fiecarei organizatii
  • Respectarea normelor legale in vigoare cu privire la protectia datelor
 

Solutiile Star Storage pentru DR/BC implica in primul rand crearea unei locatii secundare la distanta cu echipamente echivalente din punct de vedere al functionalitatii cu cele din locatia principala. Aceasta locatie secundara va putea prelua intreaga activitate, in cazul in care prima locatie este distrusa partial sau total, sau in cazul unor avarii sau indisponibilitati la echipamentele aflate in locatia principala.

 

In prezent, solutia cea mai fiabila si cea mai avansata tehnologic pentru procesele DR/BC se bazeaza pe consolidarea stocarii, prin instalarea a cel putin doua retele de stocare SAN (Storage Area Network), una in sediul principal al companiei (unde se gasesc serverele ale caror date trebuie protejate), iar cealalta intr-o locatie de rezerva, situata la o distanta apreciabila de cel principal. Echipamentele de stocare ce pot fi instalate si partajate prin intermediul unei retele de stocare SAN includ, printre altele, biblioteci de benzi si sisteme de stocare cu discuri magnetice. Consolidarea stocarii, prin intermediul retelelor de stocare SAN, face posibila implementarea de solutii de DR/BC prin replicarea datelor la distante oricat de mari, la nivelul sistemelor de stocare pe discuri, fara a influenta serverele de productie.

In cazul unor avarii, indisponibilitati la nivelul sistemelor IT sau dezastru care afecteaza locatia principala, activitatea operationala poate fi comutata imediat in cea de-a doua locatie, in felul acesta asigurandu-se continuitatea afacerilor dumneavoastra. Datele dumneavoastra sunt disponibile in orice moment si pot fi accesate de catre personalul sau clientii dumneavoastra.
Star Storage, in colaborare cu partenerii sai, Hitachi Data Systems, EMC, VMware, Quantum, si FalconStor Software, ofera solutii complete pentru DR/BC.

Beneficii

  • Diminuarea riscului pierderii de date
  • Asigurarea continuitatii operationale
  • Respectarea normelor legale in vigoare cu privire la protectia datelor
  • Posibilitatea recuperarii datelor in caz de dezastru in cel mai scurt timp posibil

         Pentru mai multe detalii acceseaza pagina.

Inca ai intrebari? Solicita un demo

Inscrie-te astazi pentru o demonstratie gratuita
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
*Completand acest formular sunteti de acord ca datele dvs. de contact vor fi folosite de Star Storage in comunicari de marketing. Pentru mai multe informatii, consultati Termeni si conditii .