MANAGED SECURITY AS A SERVICE
Orice companie ar trebui sa efectueze testarea sistematica a securitatii pentru a preveni efectul negativ al intreruperii sistemelor si a atacurilor cibernetice. Scopul hackerilor este sa fure informatii pentru a obtine foloase materiale sau pur si simplu sabotarea organizatiei. Testul de penetrare este un efort autorizat si proactiv pentru a evalua securitatea unei infrastructuri IT si de a estima capacitatea unei organizatii de a-si apara aplicatiile, retelele, utilizatorii si punctele finale (endpoints) de incercari interne si externe.
DE CE SUNTEM DIFERITI
• Detectarea si prevenirea amenintarilor la adresa securitatii
Organizatiile pot anticipa mai eficient amenintarile si pot evita accesul neautorizat la informatii esentiale si sisteme critice prin efectuarea testelor de penetrare in mod regulat;
• Evidentierea riscurilor reale
In cadrul testelor de penetrare, tester-ul incearca sa exploateze vulnerabilitatile companiei, in acelasi mod in care ar proceda un atacator in „lumea reala“
• Indeplinirea necesitatilor de monitorizare si evitarea penalitatilor
Cerintele specifice si legale impun organizatiei un anumit nivel securitate, de ex. standardul ISO 27001 sau reglementarile PCI (impun tuturor managerilor si proprietarilor de sisteme sa efectueze teste de penetrare regulate si revizuiri de securitate, cu testeri calificati).
• Reducerea ratei de nefunctionare a retelei
Testarea de penetrare sustine organizatia in evitarea pierderilor financiare prin detectarea proactiva si abordarea amenintarilor, Inainte ca incidentele de securitate sau atacurile sa aiba loc;
• Mentinerea increderii clientilor si a imaginii
Testarea de penetrare ajuta organizatia sa evite incidentele de confidentialitate a datelor care pot pune In pericol reputatia si increderea companiei;
• Abordarea proactiva a securitatii
Mentine in mod proactiv securitatea in defavoarea pierderilor extreme de capital propriu cat si stabilitatea financiara.
BENEFICII MANAGED SECURITY AS A SERVICE
- Gestionarea riscului In mod corespunzator - Testul de penetrare evidentiaza lista de vulnerabilitati din mediul tinta si riscurile asociate cu acesta.
- Asigurarea continuitatii afacerii - Cunoasterea vulnerabilitatilor poate preveni atacurile directionate pentru a opri continuitatea afacerii.
- Protejarea clientilor, partenerilor si tertilor - Prin planificarea periodica a testelor de penetrare, se asigura masurile necesare In vederea asigurarii securitatii si pastrarea increderii in organizatie.
- Fundamentarea investitiilor in securitate - Testul de penetrare ofera o viziune independenta asupra eficacitatii proceselor de securitate existente si asigurarea ca practicile de gestionare a configuratiiilor (configuration management) au fost respectate corect.
- Protejarea relatiilor publice si pastrarea reputatiei - Prin efectuarea periodica a testelor de penetrare, incercarile atacatorilor sunt mult ingreunate si chiar oprite.