Servicii Cloud Locale
Pentru Preturi reduse, Performanta de varf si Conformitate

5 motive pentru care serviciile cloud locale sunt o solutie mai buna decat cele oferite de jucatorii globali cum sunt Azure sau AWS

Apariția cloud computing-ului a revoluționat modul în care operează companiile, oferind scalabilitate, flexibilitate și eficiență a costurilor de neegalat. Cu toate acestea, pe măsură ce organizațiile se bazează din ce în ce mai mult pe serviciile cloud pentru nevoile lor IT, alegerea dacă să utilizeze serviciile cloud furnizate de hyperscalers precum Azure sau AWS, sau serviciile cloud furnizate dintr-un centru de date local, a devenit un subiect tot mai aprins dezbătut. În această postare, vom examina de ce serviciile cloud locale furnizate de la un centru de date local sunt adesea o alegere mai bună pentru companii decât utilizarea serviciilor cloud de la hyperscalers.

 

În primul rând, serviciile locale de cloud oferă avantaje de cost pe care hiperscalerii pur și simplu nu le pot egala. Unul dintre cei mai importanți contributori la acest avantaj de cost este costul mai scăzut al forței de muncă și al energiei în zonele locale. Acest lucru are ca rezultat reducerea cheltuielilor operaționale pentru centrele de date, care la rândul său se traduce în costuri mai mici pentru clienți. În plus, furnizorii locali de cloud sunt mai bine poziționați pentru a oferi modele de prețuri mai accesibile, cum ar fi opțiuni de preț personalizate, care pot fi adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienților.

 

Un alt avantaj cheie al serviciilor cloud locale este capacitatea lor de a oferi performanțe superioare, datorită distantei fata de clienți. Spre deosebire de hyperscaleri, centrele de date locale pot oferi conexiuni cu latență scăzută, ceea ce înseamnă că datele pot fi transmise mai rapid, iar clienții pot experimenta timpi de răspuns mai rapizi pentru aplicații. Pentru companiile care necesită procesare a datelor în timp real sau care au o sarcini de lucru care necesita înaltă performanță, serviciile de cloud locale pot face diferența.

 

În plus, furnizorii locali de cloud pot oferi asistență tehnică mai personalizată în limba romana, asigurându-se că problemele sunt rezolvate mai rapid și nu genereaza perioade de nefuncționare (eng. downtime).

 

În timp ce hyperscalerii oferă o agilitate și o flexibilitate extraordinară în ceea ce privește alocarea resurselor, nu toate companiile necesită acest nivel de agilitate. Pentru companiile cu încărcare predictibile, serviciile cloud locale cu resurse dedicate pot oferi performanțe mai bune și mai mult control. Deoarece resursele nu sunt partajate cu alți clienți, acestea pot oferi performanțe și securitate mai ridicate. În plus, cu resurse dedicate, clienții au mai mult control, permițându-le să-și optimizeze sistemele pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

 

Una dintre principalele preocupări pe care companiile le au in legătură cu serviciile cloud locale este că este posibil ca acestea să nu ofere același nivel de capabilități ca și hyperscalerii. Deși este posibil să fi fost adevărat în trecut, nu mai este cazul. Astăzi, furnizorii locali de cloud oferă o gamă largă de caracteristici și capabilități care sunt la egalitate cu cele oferite de hyperscaleri. De fapt, uneori, furnizorii locali de cloud sunt mai agili decât hiperscalerii, deoarece sunt capabili să răspundă mai rapid la cerințele în continua schimbare ale pieței.

 

Un alt aspect de luat în considerare atunci când alegeți între serviciile locale de cloud și hyperscaleri este locația de stocare a datelor din perspectiva conformității. Pentru multe companii, suveranitatea datelor (eng. data sovereignty) este o preocupare critică, în special în industriile în care cerințele de conformitate și de reglementare sunt stricte. Cu serviciile cloud locale, clienții pot fi siguri că datele lor sunt stocate și procesate în propria țară, asigurând conformitatea cu legile și reglementările locale.

 

În cele din urmă, pentru companiile care necesită niveluri ridicate de securitate și conformitate, serviciile cloud locale oferă un avantaj distinct față de hyperscaleri. Centrele de date locale sunt adesea mai bine echipate pentru a oferi niveluri mai ridicate de securitate fizică și cibernetică, deoarece își pot adapta măsurile de securitate pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienților lor. În plus, deoarece furnizorii locali de cloud au mai multe șanse să fie supuși organismelor de reglementare locale, ei sunt adesea mai bine poziționați pentru a asigura conformitatea cu reglementările și standardele specifice industriei.

 

În concluzie, în timp ce hyperscalerii precum Azure sau AWS au avantajele lor, serviciile cloud locale furnizate de la un centru de date local oferă o serie de beneficii care nu pot fi egalate. De la costuri mai mici la performanță superioară, suport în limba locală și suveranitate a datelor, companiile se pot bucura de flexibilitatea și scalabilitatea cloud-ului, păstrând în același timp controlul asupra mediului lor IT. Pentru companiile cu încărcare predictibila, serviciile cloud locale cu resurse dedicate oferă echilibrul perfect între performanță și control.

 

În cele din urmă, alegerea între serviciile cloud locale și hyperscaleri depinde de nevoile și cerințele specific ale fiecărei organizații.

Distribuie

Share with your friends on social media

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Iti trimitem lunar oferte speciale, noutati si analize legate de Managementul Informatiei si Cloud.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.