Ajutor pentru autoritatile statului in lupta cu Coronavirus
Avand in vedere evolutia situatiei COVID-19, sanatatea si siguranta oamenilor nostri reprezinta o preocupare principala. Suntem usurati si recunoscatori ca nu exista cazuri cunoscute in cadrul personalului nostru pana in prezent si am intreprins mai multe actiuni pentru a atenua impactul coronavirusului (sanatate, economic si social).
Dar umanitatea este mai mult decat propriul cerc (de familie, prieteni si contacte profesionale). A avea grija unul de celalalt, de oamenii pe care NU ii stim, ar trebui sa faca parte din agenda noastra in aceste zile.
Avand in vedere evolutia pandemiei COVID-19 ne-am gandit ca solutia noastra, STATUS, ar putea ajuta autoritatile statului in monitorizarea si controlul pandemiei prin intermediul unor functionalitati standard care ar putea fi utilizate out of the box (timpul fiind esential in cazul de fata).
O aplicatie ca STATUS poate fi utila daca numarul de pacienti infectati / suspecti / monitorizati creste exponential iar canalele normale de asistenta medicala nu mai fac fata.
Invitam toate autoritatile guvernamentale si locale din intreaga lume sa utilizeze aplicatia STATUS fara nici un fel de costuri asociate, daca considera ca exista o valoare adaugata in lupta impotriva coronavirusului.
Cateva scenarii de utilizare:
1. Raportare posibila infectie cu COVID-19 (ca si canal alternativ la raportarea telefonica)
Persoana care considera ca este suspecta de infectie, ca si alternativa la telefon, are posibilitate sa mearga intr-o locatie online (pagina de web a Ministerului Sanatatii, etc.), sa dea click pe un buton “Inregistrare posibila infectie COVID-19. Acolo isi inregistreaza datele personale (nume, prenume, sex, data nasterii), date de contact – utile pentru comunicarea ulterioara (adresa, adresa email, numar de telefon) si date specifice raportare posibila infectie (setul minim de date pentru raportarea unei posibile infectii: Contact cu un caz confirmat, Data debut, Simptome la debut, Istoricul de calatorie si perioada, mod calatorie – avion, autocar, masina personala, Nr. cursei aeriene, Aeroportul de plecare, Aeroportul de sosire, Locul ocupat in avion, etc.). Foarte important, dupa introducerea acestor date, primeste acces in aplicatia de monitorizare care ii permite sa primeasca notificari, alerte, sa isi monitorizeze zilnic si sa raporteze parametrii medicali relevanti (temperatura, tuse, dificultati in respiratie, etc.).
2. Consultatie video / asistenta la distanta
Persoana luata in evidenta poate interactiona cu personalul medical specializat dintr-un centru de suport prin intermediul conferintelor video, fara a se deplasa din casa (din autoizolare) si a pune in pericol alti oameni. Evitandu-se deplasarea se gestioneaza optim si capacitatea spitalelor / a centrelor de primire urgente. Personalul medical specializat din centrul de suport poate prelua date prin intermediul completarii unor formulare electronice (informatii clinic, etc.). Apelul video se poate si inregistra pentru consultare ulterioara.
3. Monitorizare zilnica parametrii relevanti
Persoana suspecta, autoizolata la domiciliu, poate introduce zilnic prin formularul de monitorizare zilnica parametrii relevanti (temperatura, frisoane, tuse, dificultati de respiratie, minore, dureri de gat, slabiciune generala, cefalee, greata / varsaturi, diaree, etc.). Datele, atat la nivel individual cat si consolidat (pe localitati, judete, regiuni, national) pot fi consultate si interpretate, inclusiv prin instrumente de analiza inteligente.
4. Informare persoane aflate in autoizolare
Prin intermediul aplicatiei, persoanele aflate in autoizolare pot primi informatii oficiale si se poate evita astfel isteria generata de stirile false, neverificate, distribuite prin tot felul de canale.