Star Storage Parteneri
In fata timpului si a
nevoilor de business

Doneaza 2% din impozitul pe venit pentru conditiilor medicale mai bune

Fundatia Star Storage invita toti contribuabilii sa directioneze 2% din impozitul pe venit, pentru a sustine activitatea sociala pe care o desfasoara, in scopuri caritabile si cu efecte reale pozitive in societatea romaneasca. Scopul principal al acestei campanii de strangere a 2% din impozitul pe venit este acela de a obtine resursele financiare necesare indeplinirii obiectivului proiectului Sangele este Viata pe care Fundatia Star Storage il desfasoara inca din 2013, pentru dotarea cu echipamente medicale performante a Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

 

Pana la data de 25 mai 2014, conform legislatiei in vigoare, orice contribuabil persoana fizica sau PFA (persoana fizica autorizata) poate directiona la libera alegere 2% din impozitul pe venit platit statului catre o organizatie non-guvernamentala pentru a sustine activitatea acesteia. Suma aferenta directionarii celor 2% din impozitul pe venit reprezinta o mica contributie menita sa sustina demersurile sociale, fara a implica alte costuri pentru donator. Prin simpla completare a unui formular, orice contribuabil roman poate sa ofere un sprijin major pentru indeplinirea obiectivelor unei cauze umanitare. In lipsa redirectionarii a procentului de 2% din impozit, acesta va fi automat transferat catre stat si utilizat fara vizibilitate pentru cetateni.

 

Toate persoanele care doresc sa directioneze cei 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea cauzei Sangele este Viata o pot face simplu prin completarea formularului 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru alte venituri), care pot fi descarcate de pe site-ul www.sangele-este-viata.ro, acestea avand precompletate datele Fundatiei Star Storage.

 

In cazul in care utilizati formularele disponibile pe site-ul www.anaf.ro, datele necesare sunt urmatoarele:

  • Anul: 2014; Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA STAR STORAGE; Cod de identificare fiscala: 31479117;
  • Cod bancar (IBAN): RO52 BACX 0000 0008 5451 7001.

 

Consideram ca este foarte important sa incurajam directionarea a 2% din impozitul pe venit. Cu toate ca directionarea acestor fonduri catre un ONG este o simpla actiune de completare a unui formular si are un impact major pentru cauzele umanitare sustinute, doar aproximativ 25% dintre contribuabili au optat pentru acest drept in anii anteriori. Impozitul pe venit aferent anului 2014 a fost deja transmis statului, ceea ce inseamna ca exprimarea dorintei de directionare a celor 2% din acesta nu genereaza niciun cost, iar suma respectiva doar va fi transferata de catre administratia fiscala in contul organizatiei non-guvernamentale selectate. Astfel, contribuabilii au posibilitatea de a sti unde s-a dus o parte din banii lor, avand certitudinea ca au contribuit direct la indeplinirea obiectivelor unui proiect umanitar de impact national sau local, fara niciun cost suplimentar.

 

Invitam toate persoanele care cred ca impreuna putem face schimbari majore pentru noi si generatiile viitore sa sprijine proiectele Fundatiei Star Storage prin aceasta modalitate. Sangele este Viata este un proiect complex care si-a propus sa aduca o contributie sustenabila sistemului medical din Romania, prin imbunatatirea conditiilor de procesare si stocare a sangelui donat in cadrul celei mai mari institutii de profil – Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, prin dotarea acestuia cu echipamente performante. Dorim sa le multumim anticipat tuturor celor care vor alege sa ne sustina si sa devina parte din comunitatea noastra de bine.„, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage si Presedinte al Fundatiei Star Storage.

 

Pana in prezent, prin proiectul Sangele este Viata au fost donate Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti echipamente medicale in valoare de aproximativ 50 000 de euro: o banca de sange (echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sange), un aparat medical profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri, 6 hemomixere, un incubator si un agitator cu rac pentru trombocite, precum si un sistem de apa pura. Nevoia de echipamente este inca mare si mai sunt necesari in jur de 150 000 de euro pentru a putea acoperi doar un minim tehnologic pentru stocarea si procesarea sangelui mai mult timp in conditii optime.

 

Totodata, prin acest proiect Fundatia Star Storage urmareste si:

  • cresterea numarului donatorilor de sange in Romania;
  • promovarea necesitatii de a dona sange, din cauza crizei actuale de sange;
  • constientizarea gravitatii problemei lipsei sangelui in Romania si a necesitatii implicarii benevole a fiecarui tanar si adult, chiar daca donarea este neremunerata;
  • imbunatatirea perceptiei actuale despre donarea benevola si voluntara de sange.

 

Toate persoanele care doresc sa sustina cauza Sangele este Viata, altfel decat prin directionarea celor 2% din impozitul pe venit, o pot face prin:

  • Donatii cu plata prin card bancar, inclusiv din strainatate, cu comision 0 – direct pe site-ul proiectului www.sangele-este-viata.ro
  • Donatii directe prin transfer bancar in contul deschis de catre Fundatia Star Storage la Banca UniCredit Tiriac Bank, Sucursala „Rosetti”, Bucuresti:

RO52 BACX 0000 0008 5451 7001.

 

Mai multe detalii despre cauza umanitara Sangele este Viata sunt disponibile pe site-ul proiectului www.sangele-este-viata.ro, unde este prezentata si suma stransa pana in prezent, aceasta fiind actualizata permanent.

 

 

Despre FUNDATIA STAR STORAGE – DIN PASIUNE PENTRU OAMENI

Fundatia Star Storage este organizatie non-guvernamentala romaneasca, caritabila, nonprofit, care are ca obiectiv principal realizarea si implicarea in campanii, programe si proiecte sociale, care sa contribuie activ la rezolvarea problemelor si dezvoltarea societatii romanesti. Fundatia Star Storage apartine Star Storage, companie 100% romaneasca, leader de piata pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, fundatia desfasurand o activitate distincta fata de operatiunile comerciale ale companiei. Fundatia Star Storage a fost infiintata pe baza experientei de peste 12 ani a companiei Star Storage in dezvoltarea, sustinerea si implicarea activa in campanii de responsabilitate sociala cu efecte reale pozitive in societatea romaneasca. Absolut toate fondurile Fundatiei Star Storage sunt directionate catre cauzele sociale in care este implicata fundatia, membrii acesteia neavand nici un beneficiu material pentru activitatea desfasurata. Pentru mai multe informatii despre Fundatia Star Storage, va rugam sa vizitati site-ul fundatiei la star-storage.ro/fundatia.