Star Storage Parteneri
In fata timpului si a
nevoilor de business

Fundatia Star Storage doneaza Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti echipamente medicale performante prin Campania umanitara Sangele este Viata

Fundatia Star Storage a donat Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti echipamente medicale performante, indispensabile pentru prelucrarea si pastrarea sangelui si produselor conexe in conditii optime mai mult timp. Donatia este rezultatul unei a doua etape a Campaniei umanitare Sangele este Viata si consta in urmatoarele echipamente: un incubator si un agitator cu rac pentru trombocite, in valoare de 6 195 de euro (inclusiv TVA), precum si un sistem de apa pura, in valoare de 10 860 lei (inclusiv TVA).

 

Campania umanitara Sangele este Viata a fost initiata de compania Star Storage in decembrie 2012 si a fost preluata in urmatorul an de Fundatia Star Storage. In prima etapa a acestui proiect, compania Star Storage a facut anul trecut o donatie Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti in valoare de ~20 000 euro (inclusiv TVA) cu care au fost achizitionate urmatoarele echipamente: banca de sange (echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sange), aparat medical profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri si 6 hemomixere.

 

Scopul Campaniei Sangele este Viata – il reprezinta strangerea de fonduri pentru achizitionarea de echipamente medicale moderne necesare Centrelor de Transfuzie Sanguina din tara in vederea colectarii, stocarii si prelucrarii sangelui si produselor conexe in deplina siguranta, respecand normele tehnice in vigoare si cele mai inalte standarde europene.

 

Echipamentele donate sunt absolut necesare Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti si ne vor permite sa ajutam la salvarea mai multor vieti. Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti este cel mai mare centru de acest fel din Romania si alimenteaza cu sange toate cele peste 60 de spitale din capitala, unde sunt transferate cazurile grave din toata tara. De aici si nevoia asa de mare si de urgenta de aparatura medicala moderna care sa ne permita sa ne desfasuram activitatea corespunzator. Multumim Fundatiei Star Storage pentru aceasta donatie si pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta pe toti sa avem in tara noastra un Centru de Transfuzie Sanguina de nivel european!„, a declarat Dr. Doina Gosa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

 

Le multumim tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibila achizitia echipamentelor donate si le suntem recunoscatori tuturor. Este o donatie foarte importanta si reprezinta o contributie mare pentru indeplinirea scopului campaniei, insa este doar un prim pas si mai avem de parcurs un drum foarte lung. Necesarul de aparatura medicala din Centrele de Transfuzie Sanguina din Romania depaseste valoarea de 1 milion de euro, de aceea speram si invitam sa ni se alature cat mai multi oameni. De asemenea, ii incurajez pe toti cei care pot sa doneze sange, sa o faca, pentru ca pe langa realizarea unei fapte bune pentru semenii lor, obtin si beneficii pentru propria sanatate. Donarea de sange la minim 3 luni ajuta organismul oferind o stare de „mai bine” prin regenerarea celulara determinata de un „sange proaspat„, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage si Presedinte al Fundatiei Star Storage.

 

Incubatorul si agitatorul cu rac pentru trombocite, in valoare de 6 195 de euro (inclusiv TVA), au fost achizitionate cu suma totala obtinuta pana in prezent de Fundatia Star Storage prin desfasurarea mai multor activitati de strangere de fonduri, printre care se numara si inscrierea proiectului la editia 2013 a programului Gift Matching, desfasurat in cadrul Grupului UniCredit Tiriac. Prin acest program, Fundatia UniCredit a dublat suma stransa din donatiile facute de angajatii Grupului UniCredit Tiriac, precum si pe cele primite in urma eforturilor voluntarilor care, pentru a sustine cauza Sangele este Viata, au alergat si pedalat intre Bucuresti si Sofia, in cadrul competitiei caritabile 1.000 Balkan Charity Challenge.

 

Donez constant pentru ca am inteles importanta acestui gest, prin care contribuim in mod real la salvarea unor vieti. Am ales sa ma implic in sustinerea cauzei Sangele este Viata, pentru scopul foarte important pe care il are aceasta campanie. Cred cu tarie ca efortul medicilor este sustinut de aceste echipamente, iar sangele donat, putin de altfel, poate fi pastrat mai mult timp si alocat mai multor cazuri. Stiu din surse publice ca tara noastra se situeaza pe ultimul loc in Europa la numar de donatori si din acest motiv ne confruntam cu o criza acuta de sange, care este accentuata de lipsa aparaturii medicale performante care sa permita prelucrarea sangelui in conditii adecvate si stocarea lui un timp indelungat, mentinandu-i totodata si calitatea.„, a declarat Andrei Rosu, UniCredit Leasing.

 

 

Campania umanitara Sangele este viata va continua pana la indeplinirea obiectivelor, iar cei care doresc sa sustina aceasta cauza o pot face prin:

  • Donatii cu plata prin card bancar, inclusiv din strainatate, cu comision 0 – direct pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro
  • Donatii directe prin transfer bancar in contul deschis de catre Fundatia Star Storage la Banca UniCredit Tiriac Bank, Sucursala „Rosetti”, Bucuresti

RO52 BACX 0000 0008 5451 7001.

 

Mai multe informatii despre cauza umanitara Sangele este Viata sunt disponibile pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro, unde este prezentata si suma stransa pana in prezent, aceasta fiind actualizata permanent.

 

 

Despre FUNDATIA STAR STORAGE – DIN PASIUNE PENTRU OAMENI

Fundatia Star Storage este organizatie non-guvernamentala romaneasca, caritabila, non-profit, care are ca obiectiv principal realizarea si implicarea in campanii, programe si proiecte sociale, care sa contribuie activ la rezolvarea problemelor si dezvoltarea societatii romanesti. Fundatia Star Storage apartine Star Storage, companie 100% romaneasca, leader de piata pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, fundatia desfasurand o activitate distincta fata de operatiunile comerciale ale companiei. Fundatia Star Storage a fost infiintata pe baza experientei de peste 10 ani a companiei Star Storage in dezvoltarea, sustinerea si implicarea activa in campanii de responsabilitate sociala cu efecte reale pozitive in societatea romaneasca. Absolut toate fondurile Fundatiei Star Storage sunt directionate catre cauzele sociale in care este implicata fundatia, membrii acesteia neavand nici un beneficiu material pentru activitatea desfasurata. Pentru mai multe informatii despre Fundatia Star Storage, va rugam sa vizitati site-ul fundatiei la star-storage.ro/ro/despre-fundatia-star-storage.