Star Storage Parteneri
In fata timpului si a
nevoilor de business

Medalie de argint la Olimpiada Internationala a Proiectelor Mediului Stiintific INESPO 2013 pentru echipa Romaniei sustinuta de Fundatia Star Storage

Fundatia Star Storage anunta castigarea medaliei de argint la categoria Mediu si Biologie de catre echipa Romaniei la Olimpiada Internationala a Proiectelor Mediului Stiintific INESPO 2013, care a avut loc in perioada 2-6 iunie in Olanda la Middelburg. Prin olimpiada de proiecte stiintifice de cercetare „green” in domeniul dezvoltarii durabile, organizatorii si-au propus sa aduca in atentia tinerilor din scoli si licee problemele de mediu cu care se confrunta intreaga lume. Astfel au dorit sa implice elevii in aceasta directie foarte importanta, in scopul de a aduce un consens comun asupra valorilor sociale de mediu si, in cele din urma, pentru a elimina problemele de mediu prin educatie.

 

In cadrul marei finale a Olimpiadei Internationale a Proiectelor Mediului Stiintific INESPO 2013 s-au intrecut participanti din 46 de tari, care au trebuit sa-si sustina proiectele in cadrul unei expozitii cu public, avand la dispozitie un stand propriu de prezentare. Acestia au trebuit sa fie in masura sa prezinte, sa explice si sa argumenteze proiectul lor, atat din punct de vedere teoretic, cat si practic.

 

The spider is changing the game in the adhesives industry” este proiectul de cercetare care a adus medalia de argint echipei Romaniei, aceasta fiind sustinuta de Fundatia Star Storage prin Programul „Cred in Romania”. Echipa este formata din autorii proiectului Alexandru Glontaru si Stefan Iov – elevi olimpici de clasa a X-a ai Colegiului National de Informatica Tudor Vianu, coordonatorul proiectului Mircea Ignat – cercetator de la ICPE-CA si supervizorul proiectului Simona Vasilescu – profesor de biologie la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu. Prin realizarea acestui proiect de cercetare, elevii au descoperit ca paianjenul obisnuit de gradina produce o substanta umitoare, care in viitorul apropiat poate reprezenta un revolutionar biomaterial verde. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de un an, iar in cadrul acestuia elevii au cercetat adezivul continut in panza paianjenilor de gradina, cateva posibile aplicatii practice, inclusiv posibilitatile de producere industriala a acestuia, in vederea obtinerii unei solutii care sa conduca la rezolvarea unor probleme serioase de mediu.

 

Olimpiada Internationala a Proiectelor Mediului Stiintific INESPO 2013

 

Acesti olimpici au fost sustinuti prin programul „Cred in Romania” al Fundatiei Star Storage, care isi propune sa sustina, sa promoveze si sa contribuie la dezvoltarea romanilor de valoare care fac cinste Romaniei si pot schimba pozitiv perceptia strainilor despre romani.

 

„Este impresionant ce au realizat acesti olimpici si felicitari din toata inima! Este remarcabil cum acesti tineri romani reusesc sa obtina performante exceptionale la nivel international si sa aduca Romania pe podiumul unor competitii prestigioase. Cu atat mai meritoriu este ca reusesc aceste performante in conditiile in care la astfel de concursuri importante participa tineri care provin din tari care aloca bugete impresionante domeniului educatiei si cercetarii si in plus, au numeroase organizatii non-guvernamentale care sustin activ actiunile de acest gen si incurajeaza excelenta.

 

Performanta obtinuta de acesti olimpici trebuie sa constituie un model pentru toti tinerii din Romania, care trebuie sa fie constienti ca, daca isi doresc foarte mult sa obtina astfel de rezultate exceptionale, nu trebuie sa se lase descurajati de absolut nimic.

 

Am conceput Programul „Cred in Romania pentru ca ne dorim si credem intr-un viitor mai bun al Romaniei, pentru ca noi credem in tanara generatie si suntem de parere ca este de datoria noastra si a tuturor romanilor sa ne aducem contributia la dezvoltarea acestei tari prin sustinerea si incurajarea adevaratelor valori, care sa constituie modele reprezentative de romani exceptionali pentru toti tinerii.”, a declarat Catalin Paunescu, Presedinte Fundatia Star Storage & Managing Director Star Storage.

 

„Suntem foarte bucurosi pentru ca am obtinut un premiu atat de important si ca am adus Romania acolo unde ii este locul, si anume pe podium. Multumim Fundatiei Star Storage pentru sprijinul acordat, fara ajutorul careia nu am fi putut sa participam la aceasta competitie.

 

Ne onoreaza faptul ca am obtinut medalia de argint la INESPO 2013 si suntem mandri de ceea ce am realizat. Proiectul nostru se afla in prima faza a cercetarii si obtinerea acestui premiu ne motiveaza sa continuam studiul si suntem convinsi ca vom realiza lucruri extraordinare.”, au declarat membrii echipei castigatoare a medaliei de argint la categoria Mediu si Biologie la Olimpiada Internationala a Proiectelor Mediului Stiintific INESPO 2013.

 

 

Despre FUNDATIA STAR STORAGE – DIN PASIUNE PENTRU OAMENI

Fundatia Star Storage este organizatie non-guvernamentala romaneasca, caritabila, non-profit, care are ca obiectiv principal realizarea si implicarea in campanii, programe si proiecte sociale, care sa contribuie activ la rezolvarea problemelor si dezvoltarea societatii romanesti. Fundatia Star Storage apartine Star Storage, companie 100% romaneasca, leader de piata pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, fundatia desfasurand o activitate distincta fata de operatiunile comerciale ale companiei. Fundatia Star Storage a fost infiintata pe baza experientei de peste 10 ani a companiei Star Storage in dezvoltarea, sustinerea si implicarea activa in campanii de responsabilitate sociala cu efecte reale pozitive in societatea romaneasca. Absolut toate fondurile Fundatiei Star Storage sunt directionate catre cauzele sociale in care este implicata fundatia, membrii acesteia neavand nici un beneficiu material pentru activitatea desfasurata. Pentru mai multe informatii despre Fundatia Star Storage, va rugam sa vizitati site-ul fundatiei la old.star-storage.ro/fundatia.