Star Storage StarVault
Excelenta in materie de centre de date

Centrul de date

Centrul de date Star Storage este sinonimul excelentei in materie de centre de date. Proiectarea acestui spatiu a fost realizata conform cerintelor standardelor TIA-942 si Uptime Institute la nivel Tier-3, iar din 2009, anul constructiei, am asigurat o disponibilitate de 100% a tuturor facilitatilor.

 

 

Detalii tehnice

 

 • Centru de Date TIER-3 (ofera disponibilitate minim 99,982%) conform specificatiilor TIA 942 si Uptime Institute;
 • Suprafata totala: 1200 mp;
 • Pozitionare: in Bucuresti, la 8 km de centrul orasului, in Pipera, intr-una dintre cele mai sigure cladiri din Romania;
 • Electoalimentare: 2MW in regim de redundanta 2N+;
 • Climatizare: 2N;
 • Detectie de incendiu si stingere cu gaz inert;
 • Protectie anti-seismica a echipamentelor;
 • Spatii dedicate pentru echipamente si birouri;
 • Monitorizarea continua a sistemelor (BMS);
 • Suport tehnic 24x7x365.

 

Surse de alimentare electrica

 

Sistemul de electroalimentare al Centrului de Date Star Storage este proiectat sa ofere o disponibilitate ridicata (99.982%), conform recomandarilor standardului TIA 942 TIER 3 si Uptime Institute, prin:

 • Transformatoare proprii redundante alimentate din reteaua Electrica prin doua trasee diferite;
 • Sistem de alimentare de siguranta cu generatoare Diesel cu redundanta 2N;
 • Sistem de alimentare continuu de tip UPS cu redundanta 2N;
 • Tablouri electrice cu automate de transfer.

Toate aceste componente formeaza un sistem complex integrat de electroalimentare (energie electrica si distributie) ce asigura urmatoarele functii:

 • Redundanta;
 • Protectie la supratensiuni;
 • Autonomie;
 • Monitorizare si control de la distanta.

Climatizare

 

In Centrul de Date Star Storage se asigura un sistem de climatizare cu racire prin podeaua ridicata la 84 cm.

 

Agentul de racire folosit este pe baza de freon, prin care se asigura o garantie de functionare ridicata. Sistemul de climatizare instalat ofera o redundanta N+1 sau 2N (in functie de Computer Room – unele au N+1, unele 2N) si a fost proiectat sa acopere necesarul de racire pentru functionarea echipamentelor in parametrii normali.

 

Sistemul asigura urmatoarele functii: racirea, incalzirea, umidificarea si dezumidificarea camerei IT pe toata suprafata.

 

Sistemul de climatizare este alimentat cu energie electrica din 2 circuite independente. Redundanta sistemul permite sa se poata face mentenanta fiecarei unitati fara a fi afectate celelalte unitati. Toate unitatile de climatizare sunt functionale 24×7, sunt intretinute individual si sunt verificate regulat de ingineri specializati.

 

 

Stingere de incendiu

 

Centrul de Date Star Storage este protejat impotriva incendiilor cu ajutorul unui sistem de deversare gaz inert.
Centrul de Date Star Storage este dotat:

 

cu sistem de detectie si stingere incendiu cu senzori care pot furniza informatii despre locul declansarii incendiului si actionare automata in caz de incendiu.
o camera separata pentru buteliile de stingere a incendiilor.

 

Sistemul de stingere incendiu este proiectat cu agent de stingere cu gaz inert de tip Inergen, care asigura un mediu curat, care nu afecteaza activitatea personalului sau a echipamentelor electronice.

 

Detectia se realizeaza dual (in doua puncte diferite din camera), stingerea fiind declansata dupa semnalizarea a cel putin doi senzori. Senzorii sunt pozitionati atat in podea, cat si pe tavan.

 

Sistemul este instalat, verificat si intretinut de catre firme certificate MLPLT, cu o vasta experienta in domeniu. Semnalizarea declansarii se face local, atat auditiv prin sirene, cat si vizual prin avertizor flash. Sistemul de stingere este automatizat, astfel incat nu necesita interventii umane in cazul unor incidente. In cazul in care se doreste declansarea manuala, acest lucru poate fi realizat.

 

Centrul de Date Star Storage a fost proiectat respectand recomandarile din standardul TIA-942 TIER 3 si Uptime Institute (organismul de auditare si certificare a Centrelor de Date), compartimentarea si usile de acces asigurand protejarea impotriva incendiilor din exterior / interior pentru cel putin 60 de minute.

 

 

Securitatea fizica

 

Securitatea datelor din Centrul de Date este principalul obiectiv al Star Storage. Centrul de Date dispune de sisteme moderne de acces si paza dedicata, permanenta, prin intermediul dispeceratului de securitate cu prezenta 24×7.

 

Pentru accesul in spatiile Centrului de Date Star Storage exista un sistem de acces cu usi succesive interconditionate, incepand de la intrarea pe teritoriul cladirii, care se face prin bariere automate, si continuand la interior cu:

 • celula de paza armata la intrarea in Centrul de Date cu prezenta 24×7 – companie de paza externa specializata instalata la intrarea in Centrul de Date Star Storage;
 • usa de la intrarea in Centrul de Date, dotata cu sonerie si card de proximitate in dublu sens;
 • dispecerat de securitate Star Storage cu prezenta 24×7 pentru inregistrarea persoanelor pe baza de act de identitate, inregistrarea biometrica si monitorizarea video a tuturor spatiilor din Centrul de Date;
 • usa rotativa de securitate cu dubla autentificare, dotata cu cititior de proximitate pentru carduri RFID si autentificare biometrica in dublu sens, ce permite trecerea de cealaltă parte a unei singure persoane la un moment dat (prin masurarea greutatii);
 • usi securizate pentru acces in fiecare incinta / camera din cadrul Centrului de Date dotate cu cititoare de proximitate cu dublu sens; fiecare card de proximitate are o culoare care defineste nivelul de acces in Centrul de Date (usile ce pot fi deschise cu cardul respectiv), astfel incat se poate restrictiona accesul in anumite zone pentru personalul care nu are nevoie de acces in acele zone;
 • sistem de monitorizare si control care include alarme de incalcare a securitatii, alarme de monitorizare, sistem video digital si un sistem de detectie a intruziunilor;
  care ofera o singura solutie integrata pentru monitorizarea si inregistrarea activitatii in Centrul de Date;
 • lista continand istoricul accesului fiecarei persoane in spatiile Centrului de Date;
 • personal de paza 24×7 pentru controlul accesului si monitorizare video 24×7 prin camere de luat vederi color, pozitionate atat la intrare cat si in punctele considerate sensibile (inclusiv pentru sistemele exterioare – generatoarele Diesel si unitatile exterioare ale sistemelor de climatizare), asigurandu-se astfel monitorizarea tuturor zonelor. Imaginile inregistrate sunt stocate pe medii de stocare si pastrate pentru o perioada de cel putin 30 zile.

 

Monitorizarea centrului de date

 

Star Storage, in calitate de integrator si furnizor de solutii de infrastructura, solutii de stocare, arhivare si managementul informatiei, propune o noua abordare de business: Servicii de Securitate de tip MSSP (Managed Security Services Provider).

 

Aceasta noua abordare permite organizatiilor sa se concentreze asupra obiectivelor de afaceri de baza si sa-si imbunatateasca nivelul de securitate al infrastructurii, reducand in acelasi timp costurile de exploatare.

 

Platforma oferita permite dimensionarea serviciilor oferite in mod dinamic, astfel incat acestea sa corespunda perfect nevoilor fiecarei organizatii si sa respecte cerintele legate de securitate sau buget. Acest model flexibil se constituie astfel intr-un avantaj competitiv pentru orice organizatie care doreste sporirea capacitatii de reactie la conditiile impuse
de mediul concurential.

 

Gama completa de servicii de comunicatii si securitate oferite in Centrul de Date Star Storage este compusa din:

 • Comunicatii de baza:
  • Conectivitate si securitate: Routing, Firewall, VPN
  • Protectie UTM: IDS / IPS, Anti-virus, Anti-spam, Filtrare URL (Web Filtering)
 • Protectie aplicatii:
  • Web Application Firewall – filtrare atacuri si protectie aplicatii web
  • Database Security & Monitoring – filtrare atacuri si monitorizare activitate baze de date
  • Application Delivery Controller – disponibilitate aplicatii, load balancing
 • Monitorizare si management:
  • Management infrastructura existenta si / sau infrastructura oferita de Star Storage
  • Monitorizare si raportare incidente de securitate – acces neautorizat in retea sau la informatii confidentiale.

 

Conectivitate la serviciile de telecom

 

Solutiile de comunicatii din Centrul de Date Star Storage sunt garantate si sunt redundante prin prezenta celor mai mari furnizori de conectivitate din Romania (Orange, Vodafone, Dial Telecom, Prime Telecom, EuroWeb, RDS / RCS etc). De asemenea, in cladirea FEPER sunt prezenti toti ceilalti furnizori larg raspanditi de telecomunicatii din Romania, Star Storage avand posibilitatea de a conecta foarte rapid Centrul de Date la retelele acestora.

 

Centrul de Date este conectat redundant, prin intermediul multiplelor conexiuni de fibra optica, la retelele furnizorilor nationali si internationali, acestea asigurand capacitati de banda foarte mari.

 

Redundanta este asigurata prin accesul fiecarui furnizor de comunicatii in Centrul de Date prin doua puncte de intrare diferite, la peste 20 ml unul fata de celalalt. Star Storage pune la dispozitia furnizorilor de comunicatii un spatiu dedicat, separat de celelalte facilitati, pentru conectarea Centrului de Date la retelele acestora.

 

Pentru a respecta standardele in vigoare, Centrul de Date ofera un sistem de cablare structurata proiectat si instalat dupa cum urmeaza:

 • Conform topologiilor tipice ale sistemelor de cablare structurata in Centrele de Date, Star Storage a implementat o zona centrala de tip MDA (Main Distribution Area), ce reprezinta un punct de distributie a sistemului de cablare. Sistemul de cablare dintre aceasta zona si rack-urile de distributie este realizata pe pat de cablu special, aerian, pentru a oferi o protectie suplimentara a cablurilor. Pentru o mai buna organizare a sistemului de cablare structurata, distributia de cabluri intre rack-urile de distributie (HDA – Horizontal Distribution Area) și rack-urile normale EDA – Equipment Distribution Area) este realizata pe canale de cabluri situate pe fiecare rack in parte.
 • Distributia cablurilor este realizata redundant, pe canale diferite, intre MDA si rackul de distributie al fiecarui rand de rack-uri.
 • Toata cablarea structurata de fibra optica este postata si distribuita pe pat special de fibra optica rezistent la foc, pentru o securitate ridicata.

 

Star Storage poate pune la dispozitie, prin intermediul furnizorilor de comunicatii prezenti in Centrul de Date, conexiuni la Internet (national si international) cu o latime de banda garantata, canal dedicat si simetric, si trafic nelimitat.

 

Sistemul este mentinut operativ prin monitorizarea de catre operatorii Centrului de Date a modului de utilizare a benzii de Internet, din punct de vedere al capacitatii si latentei. Monitorizarea se face prin intermediul unor aplicatii specializate.

Cum te putem ajuta?

Contacteaza-ne pentru o discutie in legatura cu ceea ce te intereseaza. Iti vom oferi toate raspunsurile de care ai nevoie.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
*Completand acest formular sunteti de acord ca datele dvs. de contact vor fi folosite de Star Storage in comunicari de marketing. Pentru mai multe informatii, consultati Termeni si conditii .