Star Storage Parteneri
In fata timpului si a
nevoilor de business

Star Storage lanseaza concursul “Cloud Factory – Accelereaza ideea ta in Cloud!”

Star Storage lanseaza, in cadrul evenimentului Internet & Mobile World 2013 (IMWorld 2013), in prima zi, concursul „Cloud Factory – Accelereaza ideea ta in Cloud!„, adresat dezvoltatorilor de aplicatii din Romania, prin care acestia vor putea sa castige marele premiu, un automobil Mini Cooper.

 

In cadrul concursului, care consta in dezvoltarea unor aplicatii inovative si care se desfasoara in perioada 09.10.2013 – 03.03.2014, se vor acorda urmatoarele premii:

 • Marele Premiu: Un automobil Mini Cooper;
 • Premiul 1: 5000 EUR;
 • Premiul 2: 3.000 EUR.

 

Prin organizarea acestui concurs, Star Storage isi propune promovarea utilizarii aplicatiilor in Cloud si incurajarea comunitatii de dezvoltatori IT din Romania, prin stimularea punerii in practica a ideilor inovative care utilizeaza avantajele modelului „Cloud” pentru a rezolva probleme reale ale oamenilor sau organizatiilor. Participantii concursului vor avea oportunitatea sa realizeze aplicatii care vor fi apoi sustinute atat ca infrastructura, cat si ca promovare si vanzare specializata de catre Star Storage – companie IT romaneasca si furnizor de top pentru servicii Cloud, cu peste 13 ani de experienta pe piata din Romania.

 

Aplicatiile inscrise in concurs trebuie sa dovedeasca faptul ca folosesc in mod eficient resursele de calcul si ca sunt proiectate astfel incat sa utilizeze corespunzator resursele puse la dispozitie in conditii de tip „Cloud” / „Software as a Service”. Participarea la concursul „Cloud Factory – Accelereaza ideea ta in Cloud!” este gratuita si se pot inscrie persoane juridice sau persoane fizice romane ori echipe de persoane fizice, domiciliate in Romania, care indeplinesc conditiile prevazute in Regulamentul concursului.

 

„Prin aceasta competitie dorim sa stimulam si sa recompensam creativitatea romanilor, sa contribuim la transformarea in realitate si punerea in practica a unor idei inovative in domeniul aplicatiilor software, sa sprijinim comunitatea de dezvoltatori din Romania caracterizata de creativitate si spirit inovativ, dar si de lipsa resurselor, a infrastructurii operationale necesara punerii pe piata si promovarii unor aplicatii cu potential. Ii sfatuim pe toti cei care se vor inscrie sa aiba in vedere in primul rand utilitatea aplicatiei, pentru ca aceasta trebuie sa adreseze nevoi reale ale utilizatorilor. Suntem o companie romaneasca, credem in Romania, am investit si vom investi in continuare in oameni si tehnologie avansata (propriul Centru de Date Tier III conform Uptime Institute, peste 150 de specialisti pe zona de Data Center si Cloud care detin peste 500 certificari tehnice) si consideram ca este de datoria noastra sa recunoastem adevaratele valori romanesti. Acestea sunt elementele cheie care ne permit sa oferim organizatiilor din Romania, atat din sectorul public, cat si privat, servicii Cloud de top din punct de vedere al performantei, disponibilitatii si securitatii, servicii promovate sub brandul StarVault – Servicii Cloud Adevarate.

 

Pe langa faptul ca pot castiga atat marele premiu, un automobil Mini Cooper, cat si celelalte doua premii importante de 5000 si, respectiv, 3000 de euro, participantii isi pot indeplini de visul de a-si vedea creatia realizata si pusa in practica.”, a declarat Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

 

In prima etapa a concursului, cea de inscriere, fiecare participant trebuie sa prezinte aplicatia, incluzand urmatoarele elemente esentiale:

 • descrierea detaliata a conceptului si a ideii care stau la baza aplicatiei inscrise;
 • nevoia pe care aplicatia incearca sa o solutioneze;
 • prezentarea functionalitatilor cheie;
 • tehnologiile folosite in construirea aplicatiei.

 

Concursul „Cloud Factory – Accelereaza ideea ta in Cloud!” se desfasoara in patru etape, fiecare avand o perioada determinata, dupa cum urmeaza:

Etapa I: Inscrierea participantilor – perioada 09.10.2013 – 22.12.2013

 • Presupune trimiterea unei cereri de inregistrare prin e-mail la adresa: cloud-factory@star-storage.ro, care sa contina datele de contact ale participantului si detaliile aplicatiei.

 

Etapa a II-a: Transmiterea aplicatiei inscrise – perioada 23.12.2013 – 26.01.2014

 • Presupune incarcarea aplicatiei la locatia primita de participanti in e-mail-ul trimis de catre echipa Star Storage, dupa etapa de inscriere.
 • Pentru fiecare aplicatie inscrisa, participantii trebuie sa transmita un „pachet” care sa contina elemente mentionate in regulament.

 

Etapa a III-a: Jurizarea aplicatiilor – perioada 27.01.2014 – 01.03.2014

 • Evaluarea aplicatiilor va fi realizata de catre comisia de evaluare pe baza „pachetelor” de prezentare trimise de catre participanti. Aplicatiile vor fi analizate luand in considerare atat criteriile generale, cat si cele tehnice de evaluare mentionate in Regulament.

 

Etapa a IV-a: Desemnarea castigatorilor

 • Castigatorii sau echipa castigatoare vor fi comunicati public in data de 03.03.2014 si vor fi selectati dintre participantii care au respectat toate regulile mentionate in Regulament.

 

Aplicatiile inscrise in concurs vor fi incadrate intr-una din categoriile urmatoare:

 • Educatie – aplicatii destinate cursantilor, instructorilor sau publicului larg deopotriva;
 • Sanatate – aplicatii uimitoare din domeniul medical;
 • Aplicatii de afaceri – aplicatii care ajuta micii sau marii intreprinzatori sa fie mai buni in ceea ce fac;
 • Resurse Umane – aplicatii care ajuta oamenii sa fie mai bine apreciati si sa-si puna in valoare aptitudinile si cunostintele;
 • Financiar – aplicatii care ridica tot mai sus stacheta gestiunii financiare;
 • Distractie – aplicatii menite sa-ti aduca buna dispozitie si relaxare;
 • Creativitate maxima – aplicatii care sunt pur si simplu uluitoare.

 

Regulamentul concursului este disponibil gratuit, la cerere, prin trimiterea unei solicitari la adresa de e-mail: cloud-factory@star-storage.ro.

 

Mai multe detalii pe www.cloud-factory.ro

 

 

 

Despre STAR STORAGE – INFORMATION MANAGEMENT | OUTSOURCING | CLOUD

Star Storage este o companie romaneasca, capital 100% privat, leader in soluţii pentru protecţie şi management al informaţiilor in Romania. Cu peste 13 ani de experienţa pe piaţa din Romania, Star Storage şi-a dezvoltat portofoliul de soluţii şi servicii pornind de la principiul integrarii complete de-a lungul intregului ciclu de viaţa al informaţiilor generate de o companie – din momentul producţiei acestora pana in momentul stocarii sau distrugerii: servicii externalizate de output management (producţie documente), servicii externalizate de arhivare si management al arhivelor fizice sau arhivelor electronice, servicii externalizate de Data Center si Cloud, soluţii de infrastructura IT si soluţii de business, toate integrate cu soluţiile de gestiune a informaţiilor geospaţiale (GIS). Pentru mai multe informaţii despre Star Storage, va rugam sa vizitaţi site-ul companiei la star-storage.ro.