Star Storage Parteneri
In fata timpului si a
nevoilor de business

Star Storage lanseaza Sistemul Integrat de Arhivare a Informatiilor

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, lanseaza Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informatiilor (ISIA) – o platforma tehnologica inovativa de arhivare hibrida dedicata eficientizarii activitatilor de arhivare a documentelor fizice si electronice. Acesta este un proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE), Axa Prioritara 2 – Competitivitate prin Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare, Operatiunea 2.3.3: Promovarea inovarii in cadrul intreprinderilor.

 

Prin intermediul platformei tehnologice ISIA, Star Storage asigura clientilor sai servicii inovative integrate de management al arhivelor hibride (documente atat in format fizic, cat si in format electronic), care permit pastrarea si gestionarea integrata a arhivei fizice si a celei electronice in vederea administrarii complete a tuturor documentelor si inregistrarilor dintr-o companie de-a lungul intregului lor ciclu de viata. Platforma are la baza o solutie proprie de management al arhivelor integrate, care a fost dezvoltata special pentru a asigura si facilita accesul la toate documentele de uz permanent sau periodic in mod unitar, centralizat si securizat, cu o interfata usor de utilizat, la costuri mult mai mici.

 

Platforma tehnologica ISIA ofera beneficiarilor functionalitati complete, atat legate de arhivarea hibrida a informatiei, cat si specifice printre care se numara: gestiunea politicilor de retentie asupra informatiei; gestiunea nomenclatorului arhivistic al fiecarei organizatii beneficiare si oferirea unor mecanisme performante de vizualizare a continutului arhivat. Pentru a raspunde cat mai bine nevoilor si cerintelor utilizatorilor, Star Storage a dezvoltat platforma tehnologica ISIA pentru a asigura oricarei organizatii solutii de arhivare hibrida a informatiilor, respectand cele mai stricte reglementari legale privind arhivarea electronica (Legea 135/2007), punand accentul pe metode orientate catre procesele de afaceri.

 

Star Storage este o companie recunoscuta pentru serviciile de conversie electronica si care a inovat permanent in acest domeniu pentru a raspunde cat mai eficient nevoilor clientilor sai, fiind in permanenta aliniata la dinamica acestui domeniu si la schimbarile si reglementarile legislative in directia pastrarii si arhivarii documentelor. In cei peste 14 ani de experienta am depus eforturi si am deprins experienta, astfel incat astazi ne mandrim ca suntem singura echipa de profesionisti din Romania specializata in managementul arhivelor hibride. Pentru majoritatea organizatiilor, managementul documentelor fizice sau electronice este complex si costisitor, de aceea noi le punem la dispozitie o solutie de arhivare integrata si completa, precum si servicii externalizate asociate – de la predarea documentelor in format fizic si arhivarea acestora respectand prevederile legale, la stocarea si gestiunea lor in platforma, in format electronic. Prin implementarea platformei tehnologice ISIA, suntem singura companie de pe piata din Romania care ofera solutii complete si servicii cu valoarea adaugata in gestiunea documentelor pe hartie si electronice, in digitizarea informatiei, in stocarea acesteia, precum si in procesarea si transmiterea rapida a informatiei pe fluxurile de lucru, astfel incat utilizatorii autorizati sa poata valorifica informatia in timp real, indiferent de locatia in care se afla.„, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.

 

Star Storage, prin Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informatiilor (ISIA), asigura clientilor sai servicii sub forma de pachete, precum:

 

Utilizand oricare dintre serviciile de arhivare hibrida Star Storage, clientii vor beneficia de:

  • Cresterea productivitatii in cadrul organizatiei;
  • Reducerea semnificativa a costurilor generate de gestiunea fizica a documentelor;
  • Imbunatatirea colaborarii si a schimbului electronic de informatii;
  • Posibilitatea regasirii rapide si integrate a oricarei informatii sau document, indiferent de forma acestuia (fizic sau electronic) sau localizarea sa (in arhiva fizica, in cea electronica, la sediul clientului etc.) in conditii de maxima securitate;
  • Cresterea gradului de utilizare a documentelor in format electronic (inclusiv pentru cele existente pana la un moment dat doar pe suport de hartie);
  • Optimizarea necesarului de infrastructura pentru derularea intregii activitati reducand astfel nivelul de energie necesar si prin urmare impactul asupra mediului inconjurator;
  • Incurajarea comunicarii electronice si a reutilizarii informatiei digitale, pentru obtinerea unei viteze mai mari de acces la informatii, cat si pentru reducerea costurilor generate de transportul documentelor in format fizic.

 

Star Storage asigura cea mai inalta calitate de pe piata pentru acest tip de servicii, punand la dispozitia clientilor sai un Centru de Depozitare a documentelor fizice autorizat de Arhivele Nationale, un Centru de Conversie si de Arhivare Electronica si un Centru de Date propriu localizat in Bucuresti, singurul din Romania certificat atat pentru servicii de suport si operare a sistemelor IT, cat si pentru servicii de arhivare electronica a documentelor. Acesta respecta recomandarile Uptime Institute si TIA 942 – TIER 3, prin care se asigura redundanta completa la nivelul instalatiilor de electroalimentare si climatizare.

 

 

Despre Star Storage

STAR STORAGE, compania romaneasca de servicii de tehnologia informatiei, pozitionata ca lider al industriei romanesti, deserveste o baza mare de clienti din sectorul privat si public, oferind solutii de stocare, protectie, arhivare si management al informatiilor.

 

Star Storage are peste 14 ani de experienta pe piata romaneasca si pe langa prezenta sa nationala, compania s-a extins pe plan international prin aliante strategice cu jucatori internationali de renume. Star Storage ofera clientilor un portofoliu complet de solutii si servicii pentru intreg ciclul de viata al documentelor si joaca un rol cheie in procesul de transformare a infrastructurii IT a organizatiilor, catre arhitecturi bazate pe cloud cu un control imbunatatit asupra continutului. In plus fata de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing – axate pe achizitia, transformarea si furnizarea de continut, inclusiv servicii de protectie si recuperare a datelor – catre banci, institutii financiare non-bancare, administratii publice, operatorii de telecomunicatii si companii din industrie si utilitati.

 

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati www.star-storage.ro, www.star-hive.ro.