Star Storage Parteneri
Ultimele Stiri Star Storage

Star Storage sustine performanta elevilor romani

Bucuresti, 15 Mai 2018. Star Storage, furnizorul global de tehnologie care dezvolta si livreaza solutii performante pentru protectia si managementul informatiilor, a fost si anul acesta alaturi de elevii romani cu performante IT prezenti in finala competitiei internationale Infomatrix.

 

Ajuns la editia a XVI-a, Infomatrix este un concurs international de proiecte informatice, nascut din dorinta de promovare a excelentei profesionale si a dialogului intercultural prin implicarea elevilor si profesorilor din intreaga lume. Finala concursului, care a reunit 747 participanti din 43 tari, cu varsta cuprinsa intre 11 – 18 ani, a avut loc la Bucuresti in perioada 11 – 13 mai. Juriul a avut de validat 339 de proiecte din urmatoarele categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Short Movie, Robotics, Drone si Maze.

Romania a fost reprezentata de 234 elevi cu 117 proiecte participante in finala, multe dintre ele urcand pe podium alaturi de alti tineri brilianti.

 

Star Storage crede in performanta la orice nivel, ceea ce se reflecta si in implicarea in numeroase proiecte de dezvoltare personala si profesionala a sute de copii de-a lungul ultimilor 10 ani, desfasurate prin programul Cred in Romania. In cadrul competitiei Infomatrix, pe langa participarea in juriu la categoria Programming, Star Storage a oferit un premiu special lui Alexandru Turcanu, un tanar olimpic roman in varsta de 17 ani. Acesta a dezvoltat o aplicatie care permite scanarea de bonuri de la diversi comercianti si ofera utilizatorilor informatii despre cheltuielile saptamanale, lunare, anuale in anumite magazine sau restaurante. Accesul in aplicatie este de doua tipuri – copil sau parinte, astfel ca parintii pot verifica si monitoriza tranzactiile copiilor.

 

“Este al doilea an consecutiv cand alegem sa sprijinim aceast concurs. Este uimitor nivelul de cunostinte al elevilor care ajung in finala Infomatrix, diversitatea culturala si deschiderea tinerilor pentru schimbul de idei. In cele 3 zile ale competitiei am vazut cum tineri din tari din toata lumea impartasesc din cunostintele lor, din experienta lor si leaga noi prietenii. Proiectele prezentate raspund in mare parte unor nevoi existente in tara din care vin, fie ca vorbim de solutii pentru agricultura, de prevenire a calamitatilor naturale sau de eficientizare a utilizarii resurselor energetice. Anul acesta am observat o tendinta mai mare spre aplicatii medicale de preventie a unor probleme medicale precum monitorizarea diabetului sau a problemelor cardiace.

Credem in performanta si ne dorim sa incurajam tinerii valorosi sa isi foloseasca imaginatia, pasiunea si creativitatea, pentru a realiza inovatii tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitiva in societate. ”, a declarat Zoltan Herczeg, Presales Manager Business Solutions in cadrul Star Storage si membru al juriului la categoria Programming.

Cum te putem ajuta?

Contacteaza-ne pentru o discutie in legatura cu ceea ce te intereseaza. Iti vom oferi toate raspunsurile de care ai nevoie.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
*Completand acest formular sunteti de acord ca datele dvs. de contact vor fi folosite de Star Storage in comunicari de marketing. Pentru mai multe informatii, consultati Termeni si conditii .