Pentru CIO si nu numai: top 3 beneficii ale externalizarii Centrului de Date

Situatia actuala si la ce sa ne asteptam in urmatorii ani

Odata cu explozia datelor din ultimii ani (90% din totalul datelor din lume au fost generate in ultimii 2 ani), a devenit critic pentru organizatii sa aiba un Centru de Date care sa poata sustine nevoile lor de afaceri.

Inainte de a analiza modul in care poti sa gestionezi mai bine volumele mari de date, sa eficientizezi costurile si sa ai o securitate imbatabila, sa aruncam o privire asupra modului in care vor arata urmatorii ani conform studiului IDC – Data Age 2025. IDC estimeaza ca, in urmatorii 7 ani, 60% din datele lumii vor fi create si gestionate de organizatii, tendinta determinata de cresterea adoptiei cloud, a invatarii automate, IoT si a device-urilor mobile.

Acest lucru se traduce prin faptul ca organizatiile trebuie sa implementeze o strategie foarte clara privind modul de gestionare a expansiunii rapide a datelor, in scopul de a crea noi oportunitati de afaceri si de a oferi o experienta de utilizare superioara clientilor.

 

Provocarile unui CIO

Orice CIO stie ca a avea un Centru de Date propriu reprezinta o provocare.

Pe masura ce nevoile de afaceri cresc, trebuie sa incepi sa investesti din ce in ce mai mult in echipamentele care se invechesc si in spatiul necesar pentru extindere. In plus, e nevoie sa organizezi constant cursuri pentru personalul IT cu privire la noile tehnologii – toate acestea consuma timp. Mai mult decat atat, trebuie sa ai o siguranta imbatabila si sa respecti reglementarile specifice domeniului in care activezi.

Dar cine vrea toate aceste dureri de cap? Este timpul sa alegi un partener care sa te  ajute sa lasi in urma provocarea de a gestiona un Centru de Date intern si sa te concentrezi asupra deciziilor de afaceri.

 

Top 3 beneficii pentru care sa iti externalizezi Centrul de Date:

 

  • Suport tehnic 24x7x365 – Echipa IT dedicata care sa poata oferi suport Centrului de Date 24×7; Elimini astfel timpul pierdut si costurile asociate cursurilor de formare continua si cele cumentinerea personalului calificat. Lasa toate aceste aspecte in mainile furnizorului Centrului de Date care te va ajuta sa depasesti aceste provocari. Alege un furnizor care sa iti poata oferi specialisti cu certificari si expertiza in sistemele si tehnologiile utilizate pentru a pastra un Centru de Date conform cerintelor pietei.

 

  • Securitate imbatabila – O caracteristica esentiala cand vorbim de un Centru de Date este securitatea. Nu trebuie sa pui datele companiei in pericol side aceea alegerea furnizorului care iti poate oferi cea mai buna securitate de datelor este mai mult decat necesara. Partenerul tau pentru Centrul de Date trebuie sa aiba implementate multiple sisteme de autorizare si acces la date de la identificare pe baza unui act de identitate (ID, pasaport), sisteme de inregistrare biometrica, supraveghere video, gestionare centralizata a securitatii 24/7/365 pana la  spatii dedicate gazduirii infrastructurii conform ultimelor standarde. In plus fata de aceste verificari de securitate, furnizorul trebuie sa ofere si servicii precum: suport pentru configurare, configurare pentru VPS, VPN si intretinerea permanenta a infrastructurii gazduite in Centrul de Date.

 

„Securitatea datelor si aplicatiilor critice ale clientului in interiorul Centrului de Date Star Storage este obiectivul nostru principal. Oferim clientilor nostri echipamente de ultima ora si un personal calificat care ii vor ajuta sa raspunda nevoilor lor in crestere.” – Cosmin Tudor, CIO, Star Storage

 

 

  • Scaderea riscului de downtime – Conform unui studiu recent, 93% dintre companiile care au un downtime al Centrului de Date pentru mai mult de 10 zile, dau faliment in mai putin de un an. Prin externalizarea Centrului de Date poti evita expunerea companiei la riscuri interne si externe. Alege un furnizor care sa aiba implementate procese care sa ajute organizatia ta sa ramana competitiva si de incredere pe piata. De asemenea, furnizorul de Centrul de Date ar trebui sa ofere 99,9 disponibilitate pentru datele companiei si ingineri cu experienta care pot interveni imediat in cazul unei situatii neasteptate.

 

Pentru mai multe informatii despre alegerea unui Centru de Date performant acceseaza  www.star-vault.ro sau contacteaza-ne pe adresa starvault@star-storage.ro.

Distribuie

Share with your friends on social media

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Iti trimitem lunar oferte speciale, noutati si analize legate de Managementul Informatiei si Cloud.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.