Star Storage Data Center
Ultimele Stiri Star Storage

De 9 ani furnizor de servicii Data Center

In urma cu 9 ani inauguram propriul nostru Centru de Date nivel Tier 3 construit conform specificatiilor Uptime Institute – cea mai reprezentativa institutie in domeniul constructiei si operarii unui centru de date. Nivelul reprezinta calitatea serviciilor pe care le oferim, dovedita an de an printr-o disponibilitate de 100% a serviciilor furnizate catre clienti, de la inaugurare pana in prezent.

Acest aspect si certificarile „Accredited Tier Design” si „Accredited Tier Specialist” ne-au pozitionat in piata ca fiind unul dintre cei mai de incredere furnizori de servicii Data Center.

 

Numarul clientilor a crescut exponential de la an la an. In acest moment avem clienti mari din banking si utilitati care au propriile sali cu infrastructura proprie gazduita la noi si zeci de clienti din diverse industrii care au optat pentru serviciile StarVault.

In toti acesti ani de functionare neintrerupta, am fost permanent preocupati de optimizarea si imbunatatirea sistemelor din Data Center. Una din directiile de focus a fost eficienta energetica. Datorita echipei de specialisti cu peste 20 ani expertiza in sisteme electrice si de racire am reusit sa obtinem cel mai eficient centru de date din Romania (Green Data Center – PUE 1.5, de la 2.3 initial).

 

Centrul de Date sta la baza celui mai complet portofoliu de servicii cloud public si cloud privat din Romania, serviciii pe care le oferim catre piata de mai bine de 5 ani sub brandul StarVault. Serviciile cloud computing reprezinta pentru specialistii IT din companii o metoda rapida pentru a-si atinge obiectivele de business. Fie ca opteaza pentru servicii de tip Infrastructure as a Service (servere virtuale, enterprise cloud sau virtual desktop), Software as a Service (Docs2Cloud – serviciu de gazduire a documentelor in cloud) sau protectia datelor (cloud back-up, disaster recovery) clientii obtin eficientizarea proceselor si mai mult timp pentru nevoile de business. Tot in cadrul serviciilor de tip IaaS, din centrul de date livram SAP2Cloud – gazduirea aplicatiilor SAP si Apps2Cloud – migrarea aplicatiilor in cloud.

Pe langa acestea clientii pot opta si pentru servicii de management si suport dedicat pentru infrastructura IT si/sau a aplicatiilor (Managed services).

 

Clientii aleg serviciile StarVault pentru ca beneficieaza pe langa un nivel ridicat de disponibilitate (99,9%) garantat prin SLA si de:

 • integrarea completa – gazduire echipamente, servicii de suport 24/7, servicii de comunicatii de date (StarVault Conectivity)
 • model de preturi eficientizat – preturi fixe, proportionale cu resursele consumate, fara investitii initiale si instalare
 • echipa de specialisti cu peste 500 de certificari
 • securitate garantata prin propriul Centru de Operatiuni de Securitate.

 

Centrul de date StarVault, situat in Bucuresti, se intinde pe 1.200 mp si este compus din:

 • zona de receptie, unde clientii sunt inregistrati si autentificati atat pe baza de amprenta biometrica, cat si prin usa rotativa de securitate cu dubla autentificare
 • sala operatorilor de telecomunicatii – Data Center-ul StarVault este neutru, ceea ce inseamna ca orice client isi poate alege operatorul national sau international
 • sala dedicata sistemului de stingere incendiu
 • sala de alimentare cu energie electrica primara si secundara – aici exista grupurile de sisteme UPS si grupurile diesel care asigura rezerva de alimentare cu energie electrica a centrului de date
 • 6 sali computer room – rack-uri cu servere fizice
 • zona de receptie a echipamentelor de la clienti si curatare (desprafuire), cu platforma dedicata pentru manevrarea echipamentelor.

Cum te putem ajuta?

Contacteaza-ne pentru o discutie in legatura cu ceea ce te intereseaza. Iti vom oferi toate raspunsurile de care ai nevoie.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
*Completand acest formular sunteti de acord ca datele dvs. de contact vor fi folosite de Star Storage in comunicari de marketing. Pentru mai multe informatii, consultati Termeni si conditii .