Tehnologie pentru Sanatate pentru a imbunatati calitatea serviciilor medicale

Traim in Era Consumatorului si acest lucru este valabil si pentru serviciile prestate in domeniul sanatatii. Acum mai mult ca oricand, spitalele si centrele medicale trebuie depaseasca provocarile legate de eficienta si reducerea costurilor si sa creasca in acelasi timp calitatea serviciilor de sanatate pentru a-si pastra pacientii si a ramane profitabile, deoarece pacientii consumatori ai acestor servicii au mult mai multe optiuni si pot face mult mai rapid o schimbare.

 

Cum pot castiga spitalele in aceasta noua era?

Totul se reduce de fapt la reducerea decalajului dintre evolutia tehnologiei IT si activitatea din domeniul sanatatii si la intelegerea completa a modulul in care experienta pacientului influenteaza acest ecosistem.

 

Realitatea este ca un sistem IT ineficient, niste aplicatii software medicale greu de utilizat sau afectate de indisponibilitate, pot afecta toate aspectele prestarii serviciilor medicale, de la costuri suplimentare, facturare, achizitii, imbunatatirea proceselor, pana la gestionarea medicamentelor si programarea interventiilor chirurgicale.

 

Pe de alta parte, un IT eficient poate da posibilitatea medicilor sa creasca numarul de pacienti tratati in cadrul unitatii medicale fara afectarea calitatii actului medical si chiar sa-si indeplineasca anumite sarcini de la distanta, chiar de acasa prin intermediul telemedicinei si al accesului permanent la o platforma unificata de gestiune a starii de sanatate a pacientilor (ex: monitorizarea la domiciliu pentru afectiuni cronice sau a pacientilor aflati in recuparare dupa o interventie chirurgicala). Aceasta eficienta sporita, duce la reducerea costurilor operationale, la construirea unui echilibru intre viata profesionala si personala si la cresterea calitatii serviciilor medicale prestate pentru pacient.

 

 

Specialisti IT, iesiti din biroul vostru pentru a intelege fluxurile de lucru specifice si pentru a contribui in mod efectiv la cresterea productivitatii  cadrelor medicale.

Personalului IT ii este greu sa faca recomandari concrete in ceea ce priveste implementarea unor solutii eficiente daca nu a petrecut nicio zi in rolurile medicilor sau ale asistentilor medicali si daca nu are o abordare reala asupra fluxurilor de lucru din spitale si centrele medicale. Suplimentar, fluxurile si procesele de interactiune cu pacientii trebuie monitorizate si optimizate pentru ca o organizatie din domeniul sanatatii sa ramana profitabila.

 

Cand tehnologia impiedica fluxul de munca clinic, cadrele medicale nu pot fi la fel de productive. Timpul inseamna bani. Daca spitalele nu trateaza la fel de multi pacienti intr-o zi din cauza defectiunilor sistemului si a unor aplicatii greoaie de interactiune cu pacientul pe dosarul de sanatate, acest lucru se va reflecta vizibil in profitabilitate si in reducerea gradului de incredere a pacientilor.

 

Personalul IT al spitalelor ar trebui sa recomande aplicatii de sanatate puternice dar simplu si usor de gestionat pentru a obtine o experienta consecventa, atat la nivelul cadrelor medicale, dar si al pacientilor, prin consolidarea informatiilor de sanatate intr-o platforma unica.

 

STATUS (https://www.status-online.com/ro/ ) este o solutie de ultima generatie digitala si mobila construita pentru a duce interactiunea dintre pacient si industria de sanatate la urmatorul nivel,  cu impact direct in cresterea calitatii actului medical, acces imbunatatit la serviciile medicale pentru pacienti si o experienta mai buna pentru pacient in ceea ce priveste interactiunea cu sistemul medical.

 

STATUS este o platforma matura care ofera functionalitati avansate dar simplu de utilizat pentru gestiunea afectiunilor cronice pre-existente, monitorizare simptome si parametrii medicali relevanti (inclusiv pentru infectia COVID-19), gestiunea completa a dosarului medical, controlul medicatiei, cautare si regasire facila medic de familie sau medic specialist, identificarea celei mai bune optiuni din punct de vedere specializare si proximitate pentru furnizorii de servicii medicale, obtinerea unei a doua opinii, gestionarea programarilor (inclusiv a celor virtuale), consultatii virtuale si telemedicina, si, in general, o colaborare digitala completa medic-pacient.

 

STATUS1

 

 

Consolidarea, simplificarea si reducerea costurilor IT in domeniul medical cu ajutorul virtualizarii, aplicatiilor livrate ca serviciu si alinierea cu ultimele tendinte.

Pe langa reducerea costurilor cu achizitia, asigurarea spatiilor necesare si operarea infrastructurii IT, virtualizarea permite, de asemenea, livrarea rapida si constanta a serviciilor IT de baza cu plata lunara pe baza de abonament.

 

Suplimentar, pe masura ce activitatea de asistenta medicala continua sa se transforme, platformele de sanatate ca folosesc sandarde deschise si sunt livrate ca serviciu din Cloud joaca tot mai mult un rol central in sustinerea fluxurilor de lucru digitale, gestiunea unificata a inregistrarilor electronice de sanatate si implementari de tipul bring-your-own-device, munca de la distanta, telemedicina care sa contribuie in final la livrarea unor servicii de sanatate eficiente, conectate si centrate pe pacient.

 

STATUS este o solutie de ultima generatie pentru gestiunea digitala a starii de sanatate disponibila ca serviciu (PC, tableta si / sau smartphone), fara investitii initiale si plata pe utilizare. Fara investitii initiale de capital, datele sunt stocate pe servere dedicate intr-un centru de date sigur, pe medii de stocare de tip WORM si complet criptate, cu acces pe linii securizate. Orientata pe automatizare, pe reducerea activitatilor manuale si pe sprijinirea cadrelor medicale de a se concentra pe activitati proactive, cu valoare maxima pentru pacienti, STATUS are impact direct in cresterea calitatii actului medical, in reducerea costurilor si cresterea veniturilor pentru furnizorii de servicii medicale. Fiind o solutie deschisa, conectata, construita pe principiul integrarii (echipamente medicale, dispozitive purtabile, sisteme existente de tip HIS / CIS / PACS / EHR) si al consolidarii datelor medicale din surse multiple, STATUS este orientata pe adaugarea de valoare si nu pe inlocuirea sistemelor existente.

 

Cu STATUS serviciile medicale conectate si alinierea la tendintele noi precum IoT (Internet of Things) sunt acum o realitate. Pacientii pot colecta si consolida informatiile medicale din surse multiple cum ar fi rezultatele analizelor de laborator, imagistica medicala, rezultate in urma consultatiilor, istoricul retetelor si aderenta la medicatia prescrisa, preluarea datelor de pe echipamente mobile, integrari cu diverse aplicatii medicale existente si aplicatii din farmacii. Interactiunea cu pacientul si integrarea lui in comunitate prin servicii medicale virtuale (conferinta vocala si video) transforma conceptul „Zero-Distance Healthcare” intr-o realitate.

 

Descopera mai mult legat de platforma STATUS pentru urmatorul nivel de servicii de sanatate!

 

 

Distribuie

Share with your friends on social media

Aboneaza-te la newsletterul nostru

Iti trimitem lunar oferte speciale, noutati si analize legate de Managementul Informatiei si Cloud.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.